top
logga

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Damerna i EHF skall satsa långsiktigt.
Onsdag 23 maj 2012 12:00

Foto: Privat

EHF har gjort klart med rutinerade tränaren Johan Skoglund som nu gör sin andra sväng som ansvarig för damlaget i div.2.

 

Artikeln presenteras av:

Annons 

Kontinuitet och en bra organisation är ledorden för damhandbollen i Enköpings HF.
EHF som fick en gratis plats i div.2 satsar nu långsiktigt med tränaren Johans Skoglund som var tränare för damlaget i EHF första svängen för 10 år sedan.

Johan som är en rutinerad tränare med tidigrare uppdrag i div.2, IF Thor från Uppsala och Rosersbergs IK från Märsta. Johan är en välutbildad tränare som jobbat som förbundskapten i Upplandshandbollförbund mm.

Johan Skoglund ser det som en spännande utmaning att utveckla damhandbollen i EHF.
- Det här skall bli en kul och spännande utmaning. Jag har fått i uppdrag av styrelsen att jobba på långsikt med tålamod för att bringa ordning och reda och få Damlaget att utvecklas. Vi kommer att spela i div.2, div.4 och ha ett juniorlag i mellansvenskaelit där man även får ha med 3 stycken överåriga, berättar Johan.

Vad blir det första du gör?
- Vi har startat upp försäsongsträningen med 3 pass i veckan med fysträning för att komma igång. Vi har på pappret 40 spelare att tillgå men det är lite frågetecken på framförallt de tjejer som är födda 1993 då vi inte vart de hamnar i höst med skola osv., säger Johan som fortsätter:

- Vi har samma trupp som förra säsongen men kompliterar med klubbens tjejer födda 1996 och då kommer det se lovande ut för alla lag i spel. Vi är just nu på jakt efter en målvakt och har en del krokar ute sedan är vi även i kontakt med en del spelare som tidigare spelat i klubben som skulle tillföra en del.

Hur ser målbilden ut?
- Vi skall skapa en trygghet och utveckla organisationen för att kunna ta emot kommande årskullar och samtidigt behålla de som redan är på plats i truppen. Det här kommer inte hända på en säsong så det är tålamod som gäller. På sikt så kommer det här bli hur bra som helst, avslutar Johan Skoglund.

 


Anders Löfgren 

 

 

Kommentarer  

 
+5 #1 Pierre G 2012-05-23 22:01
Blir en mycket bra lösning och en sund satsning!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064