top
logga

Länkar golf

Annons
Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Upp & ned i Schweiz!
Fredag 05 maj 2017 07:00


Foto: Kent Lundqvist

Spelet första dagen av Josefin Odenring på Gams-Werdenberg Golf Club i Schweiz gick verkligen upp & ned, så även med placeringarna i VP Bank Ladies Open 2017.

- Jo men jag tycker att jag har haft en ganska bra dag på banan. Spelade bättre än vad det blev känns det som. Men missar man lite på den här banan kan de bli väldigt kostsamt, medger Josefin

Josefin startade på hål 10:e som är ett par 4:a och hon började med att rulla i ett stabilt par. På hål 11:a som är ett korthål (par 3) ville det sig inte, det blev en sur bogey.

Det skulle dock vara den enda och efter fyra raka och bra par kom dagens första birdie på hål 16 som är ett par 5. Ett nytt bra par på det 17:e hålet och på det avslutande 18:e hålet på ut vändan som är ett par 5 hål kom dagens andra birdie och Josefin vänder på -1 och är därmed 10:a i totalen, 3 slag bakom ledande engelskan Meghan Maclaren på -4 och 2 slag från pallen.

Annons 

Nu startade trasslet, på första och andra hålet av hemrundan gjorde Josefin tyvärr bogey och en dubbelbogey vilket gjorde att hon rasade i resultatlistan. Hon samlar sig dock snabbt och radar nu upp bra par med sniff på många birdies, men på det sista hålet så kommer istället en ny bogey som gör att Josefin stannar på 75 slag (+3) och är därmed på en delad 57:e plats inför fredagens spel.

- Tappade kanske lite fokus hål 1 och 2 och på en gång rann det iväg tre slag. Men därefter hål 3-8 har jag bra birdieputtar på varje hål, men som inte riktigt ville i. På 18:e hålet slår jag tyvärr min driver lite snett och hamnar bakom en buske, får spela ut sidledes på 9:ans fairway och klarar sen inte av att rädda paret. Alltid extra trist att avsluta med en bogey. Men jag tycker ändå det känns bra och jag är laddad för att gå ut och jaga lite birdies imorgon. Det är tajt uppåt i resultatlistan, avslutar en laddad Josefin.

Leder gör engelskan Meghan Maclaren och portugisiskan Joana De Sa Pereira på 68 slag (-4) ett slag före en trio på 69 slag var en av dem är dagens bäste svenska – Jenny Haglund.


Jenny Haglund bäste svenska på en tredjeplats med 69 slag. Foto: LET
 

Josefine Odenring går idag ut på hål 1 kl.14:04

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064