top
logga

Länkar friidrott

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

3 guld & 1 brons till Bålsta IK i JSM.
Måndag 16 augusti 2010 14:03

Josephine Rohr tog 2 SM guld.                                                                                                                                                              Foto: Kent Lundqvist 

 

 

Bålstas framgångsrika friidrottare har varit i farten igen. Truppen åkte hem från SM i Karlstad med 3 guld och 1 brons.

 

Artikeln presenteras av:  

Annons 
 
Under den gångna helgen avgjordes Junior-SM i Karlstad. Bålsta IK skickade en liten men stark Trupp till tävlingarna. Den sex personer starka truppen lämnade Värmland med inte mindre än 3 guld och 1 brons.  

Det började bra redan på fredagen när Kim Amb dominerade spjuttävlingen, han hade tävlingens fem längsta kast och vann tillslut med drygt 8,5 meter på nya personbästat 73,49 m. 
 
Under lördagen var tre ”Bikare” i farten, Julia Rabe kastade diskus men tog sig tyvärr inte vidare till finalkastningen utan stannade på resultatet 25,02. Björn Andersson åkte till Karlstad med ett personligt rekord på 4,31 i stavhopp. När han plockade ihop stavarna för att åka hem kunde han göra det med nya personbästat 4,37 och en fin 7:e plats i bagaget.  

Nytt personligt rekord gav GULD!
En som också slog till med nytt personbästa under lördagen var Josephine Rohr i länghoppet, inför sista omgången låg hon på andra plats med 5,75. Men i sista omgången fick hon på en riktig fullträff och hoppade fin fina 6,01. Ett resultat som ingen utav de andra tjejerna förmådde att slå utan det blev ett nytt guld till BIK.

En otrolig känsla när hela stadion klappade igång hoppet och jag får till ett kanon hopp säger Jossan.
– Skönt att kunna prestera när det verkligen gäller och mamma sa till mig att det var bland det häftigaste hon varit med om så jag är nöjd.

 
Josephine följde sedan under söndagen upp sin succé i längdhoppet med hoppa 11,91 i tresteget, Ett resultat som även det räckte till guld. Dubbla guld till Bålstas mångkamps tjej som visar bra form även efter junior-VM i Kanada där hon tävlade i just mångkamp.  Jag har aldrig tävlat i tresteg förr så jag får vara mer än nöjd säger Jossan.
– Nu får jag representera Sverige i Nordiska mästerskapen nästa helg i två grenar. Jag är ju mångkampare och får nu chansen i individuella grenar vilket skall bli jättekul avslutar en nöjd Josephine Rohr som laddar upp inför NM på Grand Canaria med pojkvännen Niklas Karlsson.


Solen lyser på en mästarinna efter ett perfekt hopp på 6,01.                                                                                     Foto: Kent Lundqvist
 

Sista Bålsta friidrottare in i elden var Emilia Amb. Emilia som har vart lite små sjuk inför tävlingen öppna med ett kast på 41,71. Så långt låg hon på en andra plats, men trots att hon ökade till 41,93 i femte omgången blev Hon passerad av en tjej och slutade på en fin tredje plats. 

Sett till antalet aktiva Bålsta skickade till JSM är det en väldigt bra prestation av de aktiva att lämna Karlstad med 3 guld, 1 brons, 1 sjundeplats och 1 trettondeplats. 

Not: Johanna Hellgren åkte också till Karlstad, men kom aldrig till start. 

 

Text: Anders Löfgren & Rickard Karlsson

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064